perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kevättä kohti

Nyt on mennyt kohta jo kaksi viikkoa leikkauksesta. Monet asiat alkavat olemaan joka päivä vain helpompia ja helpompia. Sängystä noustessa en enään niin paljon apua tarvitse, pääsen oikeastaan tarvittaessa itsekkin jo ponnistamaan ylös. Käveleminen alkaa tuntumaan luonnollisemmalta, vaikken vielä täysin ilman tukea uskalla kävellä. Sen verran epäluottoa on vielä jaksamista kohtaan. Toisinaan vahvojen lääkkeiden takia edelleen meinaan aamuisin vessa reissulla pyörtyä. Vielä kertaakaan tosin ei taju ole lähtenyt, kylmä hiki ja näön sumentuminen on oivat varoitukset.

Täysin ilman lääkkeitäkään en vielä pysty olemaan. Muutama päivä takaperin unohdin ottaa iltapäivä lääkkeet (panacod ja burana 600) ja tuloksen kyllä huomasi heti. Silloin kun on kovia kipuja, niin kaikki vaikeutuu välittömästi. Sängystä ei enään niin mielellään mennäkkään katselemaan olohuoneesta maisemia järvelle tai käännetä kylkeä. En itse pidä siitä, että joudun olemaan lääkkeiden varassa näin rajusti, mutta ilman niitä olisi arki oikeastaan yhtä helvettiä. Aamuun ja iltaan minulle on määrätty Targiniq 10mg eli aika tujakat, mutta niillä kivut pysyy poissa ja arki luistaa helpommin. Mitä kivuttomampi on olo, sitä helpompi selkää on totuttaa esim. istumiseen ja kävelemiseen.

Alla muutamia kuvia hetkistä ennen ja jälkeen leikkauksen.


Kihlatultani saama ruusukimppu :3

 Hedelmäinen kanasalaatti
Hunajamarinoitu kananrinta 400g
Jäävuorisalaatti 1pss
Vihreä siemenetön viinirypäle 1pkt
Mansikoita 1pkt
Kurkkua
Pippuria
Oliiviöljyä

 Pulled Pork ja Couscous
Porsaan kasler n.1kg
(Kasler uuniin n. 5h syvässä astiassa, paljon vettä. Mausteita oman 
maun mukaan)
CousCous muutama desi
Parsakaali


 Tässä ennen leikkausta otettu kuva ja heti heräämisen jälkeen otettu kuva :D



 Tämän "Fordin" avulla harjoittelin kävelemistä

 Kotimatkalla paaritaksissa!

Ja tällänen sitten tuli matkamuistoksi, 8 komeaa tikkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

tie vie pohjoiseen

Monen monta vuotta olen halunnut lähteä käymään pohjoisessa suomessa. Tänä kesänä tälle haaveelle sattui vihdoin mahdollisuus ja Mikan kanss...