sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Ankkasalaatti

Lidlissä oli tällä viikolla ranskalaisia makuja tarjolla, ja sieltä bongasin ankan. Ajattelin, että voisi kokeilla on kuulemma hyvää. No eikun tuumasta toimeen, ankka koriin ja kaveriksi vähän salaattia ja kotiin kokkailemaan.

Ankka oli pakasteena, joten ensiksi odoteltiin hyvä tovi sen sulamista, mutta sen jälkeen.

1) Mausta ankka molemmilta puolilta vain suolalla ja pippurilla.
2) Laita ankka kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin, näin ankasta alkaa irtoamaan rasvaa eikä se suoraan jämähdä niinkuin kuumalle pannulle iskettäessä.
3) Laita odotellessa uuni lämpenemään noin 180 asteeseen ja sinne uunin kestävä astia lämpenemään.
4) Käännä ankka pannulla noin 5 min päästä ja anna toisenkin puolen paistua noin 5 min, kuitenkin niin että mahdollisimman paljon rasvaa olisi jäänyt pannulle
5) Nosta ankka uunissa olevaan jo lämpimään astiaan (tai jos käytössä pannu jossa EI ole muovikahvaa niin nosta pannu suoraan uuniin)
6) Anna olla uunissa noin 6-8min
7) Ota ankka uunista ja kokeile pintaa, jos se tuntuu samalta kuin tökkisit nenän kärkeä, se on hyvä.
8) Anna vetäytyä hetki, siivuta ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

tie vie pohjoiseen

Monen monta vuotta olen halunnut lähteä käymään pohjoisessa suomessa. Tänä kesänä tälle haaveelle sattui vihdoin mahdollisuus ja Mikan kanss...