tiistai 23. tammikuuta 2018

Praha

Miniloma Prahassa päättyi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Saatiin Mikan kanssa vanhemmiltani joululahjaksi "mysteeri matka" ja nimensä mukaisesti mysteerinä matkan kohde säilyi aina lähtöportille saakka. Oliver oli mukana ja hän sitten tiesi tarkalleen minne mennään ja oli suunnitellutkin paljon meille ohjelmaa tuolle pika visiitin ajaksi.
Oltiin mukavassa hotellissa, ihan kivenheiton päässä Kaarlen sillasta eli todella lähellä kaikkea oikeastaan. Astronominen kello, Prahan linna ja vanha kaupunki nähtävyyksineen oli lähempänä kuin osasi kuvitella.
Viiden päivän reissun aikana tuli käveltyä yhteensä 101,174 askeleen verran ja kilometrejä kertyi huimat 70,25km eli paljon tuli käveltyä ja nähtyä samalla paikkoja.
Itselle Taidelukiossa kuvataidelinjalla opiskelleena reissun kohokohta taisi olla National Galleryn näyttely, jossa oli tarjolla Salvador Dalia, Alfons Muchaa sekä Andy Warholia.
Prahassa ruoka oli halpaa, etenkin jos malttoi kävellä hieman turisti alueiden ulkopuolelle. Me kävimme viimeisenä iltana syömässä Prahan TV-tornissa 66 metrin korkeudessa. Itse söin jänistä pekoniin käärittynä kvinoan kera sekä join maustettua vettä, hinnaksi aterialle tuli noin 22e. Eli sellaista oikeasti astetta hienompaa ravintolaruokaa sai aika edullisesti. Olut oli myös halpaa, mutta itse kun en sitä juo, niin en tästä halpuuden ilosta osannut nauttia.
Ostokset oli aika samoissa hinnoissa Prahassa kuin täälläkin. Toki meille sattui hyvä tuuri, kun oli alennus myynnit meneillään niin sattui ihan kelpo löytöjä matkaan.
Nähtävää olisi riittänyt vaikka millä mitalla ja osa jäikin niin sanotusti ensi kertaan. Itse kyllä pidin sen verta kyseisestä paikasta, että takuulla lähden joskus uudestaankin.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

tie vie pohjoiseen

Monen monta vuotta olen halunnut lähteä käymään pohjoisessa suomessa. Tänä kesänä tälle haaveelle sattui vihdoin mahdollisuus ja Mikan kanss...