torstai 7. tammikuuta 2016

1.

      Mitenhän muotoilisin ajatukset sanoiksi...
Kolme kuukautta sitten eli syyskyyssa sain kuulla lääkäriltä välilevyn pullistuman uusiutuneen. Siinä tuli aikansa ravattua fysioterapiassa ja lopulta joulukuussa pääsin ortopedille. Ortopedi kehotti vain olemaan ja katsomaan rauhassa miten selän tilanne lähtee kohenemaan. 
Kolme kuukautta sitten olen viimeksi harrastanut minkäänlaista liikuntaa, jossa syke nousee. Voin sanoa sen olleen raskasta, etenkin kun vihdoin ja viimein olin pääsemässä sali rutineihin kiinni. Nyt kuitenkin päätin, että saa tämä hyssyttely riittää. Salille paluusta on turha haaveilla vielä pitkään aikaan. (Niin kauan kun en saa sukkia kunnolla jalkaan ilman kipuja.)
Maanantaina kävinkin ensimmäistä kertaa aikoihin uimassa. Viimeksi olen tainut uimalla uida koulun liikunta tunneilla varmaan kolme vuotta sitten. Tuntui niin hyvältä päässä veteen ja liikkumaan. En muistanutkaan miten ihana on antautua liikunnan tuoman hyvän olon valtaan ja unohtua altaaseen vain lillumaan. Mihinkään huippusuorituksiinhan selästäni ei vielä ole, eikä varmaan hetkeen olekkaan, mutta näin pääsen hyvään alkuun. 
Työpöydän tuolin olen vaihtanut jumppapalloon. On aika erilaista istua pallon päällä ja käyttää syviä selkälihaksia kuin istua jököttää tavan tuolilla. Jumppapalloa voisin kyllä suositella melkein kenelle tahansa! Istuminen on paljon mielekkäämpää, kun voi liikutella kehoaan samalla.
Pikkuhiljaa yritän myös käydä tekemään pientä ja varovaista (hellää) lihaskuntoa vatsa-ja selkälihaksille. Nyt olisi tärkeä olla rasittamatta alaselkää liikaa, joten aika yksinkertaisilla mennään. Itsellä toki meinaa mielikuvitus loppua kesken eli jos jollekkin tulee mieleen joitain hyviä ja selkä ystävällisä treenejä vaikka koko kropalle niin laittakaa sähköpostia tulemaan (nnorapaloma@yahoo.fi).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

tie vie pohjoiseen

Monen monta vuotta olen halunnut lähteä käymään pohjoisessa suomessa. Tänä kesänä tälle haaveelle sattui vihdoin mahdollisuus ja Mikan kanss...