perjantai 1. joulukuuta 2017

Kotisirkka

Olen siis tosiaan työssäoppijana toukokuun loppuun saakka Varkauden kaupungilla markkinoinnissa ja viestinnässä. Eli näitä mediajuttuja siis. No tällähetkellä töissä meillä on menossa sellainen Idealeiri tapahtuma, jossa on vaikka sun mitä.
Tänään meillä sielä sattui olemaan Niittykummun maatila esittelemässä heinäsirkka tuotantoaan ja tuotteitaan eli kappas kappas, heinäsirkkoja. Ennakkoluulottomasti maistelin ja voisiko sanoa, että hurahdin välittömästi. Maku sirkoissa on jännä, sellainen kanan ja katkaravun yhdistelmä.
Siinä tämän esittelijän kanssa juttelin pitkät pätkät ja kiinnostus vain heräsi enemmän koko ajan. Kiintoisaa on mielestäni se, että kaksi heinäsirkkaa sisältää yhtäpaljon kalsiumia kuin lasillinen maitoa. Tietenkään unohtamatta sitä faktaa, kuinka proteiini pitoisia sirkat on.
Hiljaisehkon päivän tuloksena heinäsirkkoja jäi jonkinverran yli ja minä, minä sain loput puolikiloa pakaste sirkkoja kotiin vietäväksi!
Kotiin päästyä, sirkat oli kerennyt lähestulkoon sulamaan kokonaan eli pääsin suoraan valmistamaan niitä. Homma alkoi siis keittämisellä. Keittelin sirkkoja kiehuvassa vedessä about 15 min, jotta niistä lähti jokin aine pinnasta (en kuollaksenikaan muista mikä). Tämän jälkeen sirkoista valutetaan kaikki neste pois mikä nyt vain irtoaa. Itse kuumensin uunin 200 asteiseksi, jossa sirkkoja sitten leivinpaperilla paahdoin puolisen tuntia. Sirkoista tuli rapsakoita tällä tavalla.
Niihin olisi voinut lisätä jotain mausteita, mutta halusin pitää ne mahdollisimman neutraalina, sillä ajattelin itse kokeilla leipoa sirkkaleipää ja käyttää niitä muutenkin ruuanlaitossa, jolloin maku on kiva olla mahdollisimman neutraali ja "oikea".



Sirkat menossa uuniin paahtumaan! 

Heinäsirkat keittymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

tie vie pohjoiseen

Monen monta vuotta olen halunnut lähteä käymään pohjoisessa suomessa. Tänä kesänä tälle haaveelle sattui vihdoin mahdollisuus ja Mikan kanss...